Vörösboros bivalypörkölt pirított csuszatésztával
A szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott húst meg a finomra aprított
hagymát, és az egészet jól megforgatjuk, átpirítjuk a zsíron. Amikor a hús már egy kicsit kidobta a levét, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, azután fedő alatt pároljuk. Körülbelül kétórányi fövésre lesz szüksége, közben az elpárolgott folyadékot pótolgatjuk, hogy ne égjen le az edény aljára. Amikor majdnem kész, hozzáöntjük a vörösbort, s azzal még 10-15 percig főzzük. A pirított túrós csuszához 1 kg lebbencstésztát 1,5 dl zsíron megpirítunk. Felengedjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és kifőzzük a tésztát. Közben 30 dkg kockákra vágott szalonnát kisütünk, és összekeverjük 1 kg finom házi túróval. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, azután összeforgatjuk a leszűrt tésztával. Tejföllel meglocsolva tálaljuk a bivalypörkölt mellé.