Zalai csirkeraguleves

Hideg vízbe áztatjuk a szárított vargányát.

Elkezdjük dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát a libazsíron, majd pár perc múlva rátesszük az átnyomott fokhagymát, egy percig pirítjuk együtt. Rátesszük a kockákra vágott csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, felöntjük a zöldségalaplével, és elkezdjük főzni.

Belerakjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a megtisztított, feldarabolt laskagombát, a leszűrt, összevágott vargányát, a kakukkfüvet, és addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.

Közben sózzuk és borsozzuk. Az utolsó pár percre beledobjuk a fagyos zöldborsót is. Ha minden megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A kész levest pár csepp citromlével ízesítjük.

Citromos csirkeleves

 

 

kaloria - CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink