A pécsi Pappné Szép Eszter ünnepi pályázatunkra küldte az alábbi ételsort. Mint írja, vendégfogadáskor szeretjük elkápráztatni a barátainkat, rokonainkat. Arra törekszik, hogy a feltálalt ételek különlegesek és látványosak legyenek. Mindig nagy öröm a számára, ha a vendégsereg jóllakottan és elégedetten távozik. Az alábbi receptekkel már többször kivívta „kosztosai” elismerését.
- A zellerből egy kisebb gumót félreteszünk, a többit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Forró vajon megfuttatjuk, majd megszórjuk a liszttel, és felengedjük a zöldségalaplével vagy a húslevessel. A zellert megsózzuk, puhára főzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk.
- A félretett zellert meghámozzuk, nagyon vékonyra felszeleteljük. Megforgatjuk lisztben, azután bő, közepesen forró olajban ropogósra megsütjük. A zeller levelét is kisüthetjük, szépen díszíti a levesünket.
Az összes leves receptünket itt találja!