Zöld citromos csirkemell bazsalikomos rizottóval

Zöld citromos csirkemell

Kifacsarjuk a lime levét, belekeverjük a sót, a borsot, és hozzáöntjük az olívaolajat is. A csirkemellet ebben a páclében hagyjuk 1-2 órát pihenni a hűtőben. Ezután 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Bazsalikomos rizottó

A rizottóhoz a lila hagymát nagyon apróra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ezek után felöntjük a borral, ami 2-3 perc alatt elpárolog, majd hozzáadunk 1 dl csirkelevest. Folyamatos kevergetés mellett újabb adag csirkelevet hozzáöntve addig főzzük, amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, s azzal puhára főzzük a rizst. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat meg a sajtot. A kész csirkemelleket felszeleteljük, a tányér közepére helyezzük, a rizottót pedig mellé ültetjük. Végül meglocsoljuk a csirke szaftjával.

kaloria 860 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink