Forrás: Pásztor Tünde

Zöldbabos csirkeleves

A kisebb kockákra vágott csirkemellet forró olajon enyhén megpirítjuk. Amikor a hús egy kis kérget kapott, hozzáadjuk a karcsú hasábokra vágott sárgarépát, a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, valamint az összezúzott fokhagymát, s pár percig így pároljuk tovább. Sóval, borssal ízesítjük.

Ezután felöntjük 1 liter vízzel, és addig főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul.

Amikor kész, a tejszínt simára keverjük a liszttel, és besűrítjük vele a levest. Még egyszer felforraljuk, végül belekeverjük a finomra vágott kaprot.

Zöldbabos, vörös lencsés csirkeleves

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink