Kevés zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még egy percig sütjük együtt. Rátesszük a kockákra vágott sertéshúst, a babérleveleket, majd addig pirítjuk nagy lángon, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Gyakran ránézünk, megkeverjük, ha kell, kis vizet öntünk rá.
Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a zöld borsot, utána kávédarálóban ledaráljuk. A serpenyőbe teszünk egy kevés zsiradékot, és megsütjük benne a felszeletelt tököt.
Ha már puha, omlós a hús, kiszedjük a léből. Kidobjuk a babérlevelet. A hagymás mártást botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és elkezdjük főzni. Ha elkezd forrni, beleöntjük a ledarált pirított zöld borsot, hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Leszűrjük a kapribogyót, ezt is beletesszük a mártásba. Végül visszarakjuk a sült húst és az előre megsütött tököt, pár percig együtt rotyogtatjuk.
ikáns, ünnepi ragu az olcsó alapanyagok ellenére. Valamilyen semleges ízű köret illik hozzá (főtt krumpli, párolt rizs vagy tészta).