Sós vizet forralunk. Beledobjuk a zöldborsót, és 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, keverőtálba tesszük. Teszünk hozzá négy evőkanálnyi reszelt parmezánt, egy kis gerezd áttört fokhagymát, egy evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlével ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük. Hűtőszekrényben legalább 20 percig pihentetjük.
A tökéletes tojás úgy készül, hogy bő, sós vizet forralunk 8 evőkanál sóval. Óvatosan beleeresztjük a szoba-hőmérsékletű tojásokat, és pontosan 6,5 percig főzzük. Utána rövid időre hideg vízbe áttesszük.
Megpirítjuk a kenyereket, megkenjük a zöldborsókrémmel, rátesszük a félbevágott tojásokat, pár szál zöldfűszerrel díszítjük.