Zöldborsós húsgombócleves

Meghámozzuk a hagymát, apróra vágjuk. Az új gyökérzöldségeket lekaparjuk, felkockázzuk. Együtt beleszórjuk egy fazékba, teszünk alá kevés zsiradékot, és együtt dinszteljük.

Ha már félig puhák a zöldségek, megszórjuk az egyik csokor összevágott petrezselyemzölddel és egy pici őrölt pirospaprikával, és felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Sózzuk és felforraljuk.

Beleöntjük a zöldborsót, pár percig forraljuk, hogy a borsó is megpuhuljon. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, kis cukorral és/vagy sóval erősítjük az ízét.

Egy aprítógépbe dobjuk az összevágott csirkemellet és -májat, rászórjuk a durvára vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk, és pár nyomással egynemű masszává forgatjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Sós vízben körülbelül tíz perc alatt kifőzzük. A kész gombócokat pár percig beledobjuk a fövő levesbe, hogy kicsit átvegye a zöldséges leves ízét.

Csomboros húsgombócleves

kaloria 180 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.