Zöldborsós csirkebelsőség-leves

Zöldborsós csirkebelsőség-leves

Megmossuk és meghámozzuk a zöldségeket. A sárgarépát, a zellert és a fehérrépát egy centiméteres kockákra vágjuk. Egy fazékba kevés olajat öntünk, és kissé megpároljuk benne a felaprított zöldségeket. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, majd felöntjük egy liter vízzel. Beledobjuk a meghámozott, félbevágott vöröshagymát, a meghámozott, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a megtisztított belsőséget és a fűszereket. 25 percig főzzük kicsi lángon. Ekkor adjuk hozzá a fagyos borsót és a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Megkóstoljuk, ha szükséges, adunk még hozzá pici sót. Pár percig főzzük már csak, míg a borsó meg nem puhul. Azonnal tálaljuk.

kaloria 180 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink