Zöldborsós csirketorta
Vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet, gyengéden kiverjük, majd fűszerezzük sóval, frissen őrölt fehér
borssal és szerecsendióval. Felolvasztjuk a vajat, körülbelül egykanálnyival kikenjük egy tűzálló tál alját.
A hússzeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, és a harmadukkal kirakjuk a kivajazott tál alját. Rászórjuk a sajt harmadát meg a zöldborsó felét. Erre jön megint egy-egy réteg lisztestojásos hús, sajt, zöldborsó. A tetejére
is csirkemell kerül, arra pedig a reszelt sajt utolsó harmada. Fedőt vagy alufóliát teszünk a sütőtálra, és 160 fokos sütőben 30 percig sütjük, így a saját gőzében megpárolódik. Levesszük a fedőt (vagy a fóliát), és még tíz percig erősebb lángon sütjük, hogy szépen megpiruljon a sajt a tetején. Sütés közben néha meglocsoljuk egy kis vajjal. A kész hústortát felvágás előtt hagyjuk egy kicsit pihenni, majd tortaszerűen szeleteljük.
Cseresznyeragu
A raguhoz megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, rádobjuk a gyümölcsöt, és éppen csak addig pirítjuk, amíg ki nem dobja a levét. Pici sóval ízesítjük. Ha kell, akkor egy kis vízben elkevert kávéskanálnyi keményítővel besűrítjük.