Zöldborsós tükörtojás pirítóson

Hideg vízben felrakjuk főni a zöldborsót, enyhén sózzuk. Ha felforrt, pár percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk.

A mérettől függően beleteszünk két-négy formát, beleütjük a tojásokat, és lassú-közepes tűzön sütjük. Ha a fehérje már kezd dermedni, rászórjuk a leszárított zöldborsót. Addig sütjük, míg a fehérje megsül, a sárgája pedig még egy kicsit lágy marad. Közben kicsit sózzuk, tört színes borssal megszórjuk.

A kenyérszeletekből a sütőformáknak megfelelő méreteket vágunk ki, szárazon megpirítjuk, majd bedörzsöljük a fokhagymával. Mindegyikre rárakunk egy-egy zöldborsós tükörtojást, és azonnal tálaljuk.

kaloria 190 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.