Megmossuk a padlizsánt, szárazra töröljük, hosszában félbevágjuk. Kanállal vagy egy éles késsel kiszedjük a belsejét úgy, hogy maradjon kb. egy centi vastag fala. Áttesszük egy tepsire, olajjal lekenjük, és 190 fokos sütőben 6 percig elősütjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, megdinszteljük egy kevés zsiradékon. Rátesszük az apróra vágott paprikákat, cukkinit, paradicsomot és a padlizsán kivájt, felaprított belsejét. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és elkezdjük főzni, közben ízesítjük sóval, borssal, őrölt római köménnyel és korianderrel. Ha már levet engedett a ragu, akkor hozzáadjuk a lencsét is. Jó sűrűre főzzük.
Beletöltjük a kivájt padlizsánokba, és 180 fokos sütőben negyedóra alatt összesütjük.
Amíg sül, összekeverjük az öntethez a joghurtot az összevágott mentával, sóval, borssal. Ezt kínáljuk majd a töltött zöldséghez, a pirított pitával együtt.