Egy fazékban lazán összekeverjük a három tojásfehérjét a sűrített paradicsommal (nem kell habbá verni). Hozzáöntünk egy liter vizet.
Egy-egy nagyobb sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint egy nagy cikk zellert meghámozunk, és apró kockára vágjuk, ezt is beleszórjuk a levesalapba. Előkészítjük a 40 dkg vegyes zöldséget, ezeket szükség szerint meghámozzuk-tisztítjuk, és egyben hagyjuk vagy nagyobb darabokra vágjuk.
Elkezdjük főzni a fazékban lévő keveréket, közben nagyon sűrűn kavargatjuk, mert a benne lévő fehérje miatt könnyen leég. Ha felforrt, kicsire vesszük a lángot alatta, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet meg a csokorba kötött zöld fűszert, és egészen kis lángon főzzük egy-másfél órát.
Ekkor kiszedjük a nagy darabba vágott zöldségeket, ha kicsit hűlt, felaprítjuk. A maradék levest átszűrjük (az apró kockára vágott zöldségeket kidobjuk belőle). Egy kis vöröshagymát finomra vágunk, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Rászedjük a feldarabolt zöldségeket, és együtt pirítjuk egy kicsit, ha szükséges, kis sóval, borssal ízesíthetjük még.
Tésztát gyúrunk egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Valamilyen karácsonyi hangulatú kiszúróval kiszaggatjuk. Szélüket felvert tojással lekenjük. Minden másodikra rakunk egy-egy adag párolt zöldséget, ráteszünk egy töltetlent, a széleket jól összenyomkodjuk. Bő, sós vizet forralunk, beledobjuk a tésztatáskákat, és kifőzzük (pár perc kell csak a friss tésztához).