Forrás: Vidék íze

Zöldséges-hagymás burgonya

  1. Lekaparjuk a burgonyát. Meghámozzuk a sárgarépát és a zellert. A krumplit nagyobb, a répát és a zellert kisebb kockákra vágjuk. Sós vízben felrakjuk főni, és puhára főzzük. Közben egy nagy serpenyőben egy kis zsiradékon halványbarnára sütjük a negyed karikákra vágott hagymát. Leszűrjük a főtt zöldségeket, ráborítjuk a hagymás alapra, rálocsoljuk a tejszínt, meghintjük sóval meg borssal, és krumplinyomóval összetörjük. Akkor jó, ha kissé darabos marad a burgonya. Ha szeretjük, akkor kicsit át is piríthatjuk a serpenyőben.

Burgonyás köretek

 

kaloria 320 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

0 személyre

Forrás: Vidék íze
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.