Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges sertésborda gyömbéres szójaszószban

Zöldséges sertésborda gyömbéres szójaszószban

  1. Az olívaolajat összekeverjük a lereszelt gyömbérrel és az áttört fokhagymával. Durva borssal ízesítjük, és fél deci szójaszószt is öntünk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
  2. A karajt egészben hagyjuk, besózzuk, megforgatjuk a pácban, és egy éjszakát érleljük benne. Másnap a páclével együtt beletesszük egy tepsibe, öntünk hozzá egy kis vizet, majd a 180 fokos sütőben letakarva körülbelül 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, azután egy kis vajon roppanósra pároljuk. Csak a végén sózzuk, hogy ne eresszenek sok levet. A hús alatt keletkezett pecsenyelevet leszűrjük. Hozzáadjuk a mézet, beleöntjük a maradék szójaszószt, majd az egészet a felére beforraljuk. A bordát felszeleteljük, és a mártással meg a zöldségekkel tálaljuk.

Zsuzsa néni káposztája

kaloria 580 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.