Forrás: Pásztor Tünde

Zöldségkrémleves sajtcsipsszel

Zöldségkrémleves sajtcsipsszel

  1. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, azután annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a vajat, ízesítjük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, felöntjük a tejszínnel meg annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liternyi levet kapjunk.
  2. Amikor a brokkoli is megfőtt – ez csupán pár perc –, a levest botmixerrel pürésítjük. A reszelt sajtot összekeverjük az elmorzsolt rózsaborssal, azután porcelántányérokra evőkanálnyi adagokat porciózunk belőle. Betesszük a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 1-1,5 perc alatt megsütjük. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg, mert akkor könnyen törik, nem lehet formázni.)
  3. A még forró sajtlapocskákból kis rózsákat hajtogatunk, és a leves mellé kínáljuk.

Kelbimbós csirkecomb

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink