Forrás: Pásztor Tünde

Zöldségtócsnival sült borjúkaraj

  1. Héjastul félkeményre főzzük a burgonyát, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és a reszelő durva oldalán szálasra reszeljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, nyersen vékony csíkokra vágjuk. Mindet egy nagy keverőtálba tesszük, ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszórjuk a lisztet, sózzuk-borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát. Sűrű masszát kell kapnunk.
  2. Körülbelül egy cm vastagra felszeleteljük a karajt, majd kevés zsiradékon a szeletek mindkét oldalát elősütjük. Egy kerek, tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, s váltakozva kirakjuk a hússal meg a zöldséggel. Leteszünk egy karajszeletet, erre félig fedésben egy jó evőkanálnyi, ellapított masszát, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fedő nélkül 20-25 percig sütjük 160 fokra előmelegített sütőben, aztán felemeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és megpirítjuk kicsit a tetejét. A vele sült zöldségeken kívül külön köretet már nem kínálunk hozzá.

Kólában pácolt grillcsirke cukkinis tócsnival

Zöldséges tócsni snidlinges mártással

 

kaloria 620 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink