Forrás: Olvasói recept

Zsemlegombóc

  1. Felkockázzuk a zsemlét, és több adagban, kevés felforrósított zsiradékon egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk. Öntünk rá fél deci tejet. Ha kicsit hűlt, összekeverjük a liszttel, a tört borssal meg a tojással, és annyi vízzel, hogy közepesen sűrű galuskatészta állagot kapjunk.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és lobogva forró, sós vízbe dobjuk. Ha megfőtt a zsemlegombóc, szűrőkanállal kiszedjük, és kevés zsiradékkal összeforgatjuk.

 

23 köret, hogy könnyebb legyen megtervezni a hétvégi menüt

kaloria 340 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Olvasói recept

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.