Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles
késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony csíkokra felvágom, folyó vízben leöblítem, majd szitán lecsepegtetem és száradni hagyom. Ezután elkészítem az öntetet. Az öntetet egy sűrű szitán átszűröm, majd hozzáadom a korábban megpárolt karalábédarabokat, a dió kétharmadát és a körtekockákat.
A kifúrt karalábékat megtöltöm a karalábésdiós- körtés töltelékkel, körberakom a radicchióval, és meglocsolom
a maradék öntettel. Rászórom a maradék diót, és tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítem.
Öntet
A karalábét apró kockákra vágom, a tejjel és késhegynyi sóval lefedve 2 percig főzöm. Ezután mixerbe teszem, és összeaprítom. Belekeverem a tejfölt, az egy csepp Tabascót, kevés cukrot, csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, borsot és a dióolajat.