Ünnepi ételek rovat összes cikke

717 cikk 45/144 oldal

Fahéjas kardinális

Vannak olyan sütemények, amelyeket tényleg csak sátoros ünnepekre készítünk el, mert macerásak és drágák. Több lapot kell sütni, sokféle a töltelék, elő kell keresni a habzsákot, ráadásul kisebb vagyonba kerülnek az alapanyagok. Mikor máskor lepjük meg ezekkel a családot, ha nem karácsonykor és környékén?

Töltött káposzta Gregor módra

Az egri Gregor Sándor tökélyre fejlesztette a hagyományos magyar töltött káposztát. A részletes recepthez rengeteg hasznos tanácsot és trükköt is mellékelt. Sokféle húsból készíti az ünnepi egytálételt, attól lesz ennyire finom.

Flódni az ünnepekre

Vannak olyan sütemények, amelyeket tényleg csak sátoros ünnepekre készítünk el, mert macerásak és drágák. Több lapot kell sütni, sokféle a töltelék, elő kell keresni a habzsákot, ráadásul kisebb vagyonba kerülnek az alapanyagok. Mikor máskor lepjük meg ezekkel a családot, ha nem karácsonykor és környékén?

Karácsonyi mézeskalács

Urbán Gáborné (Jászapáti) évek óta minden karácsonykor több kiló mézeskalácsot süt (15 kg lisztből aprósüteményeket, és mellette 4-5 házikót is). A cifra sütemények nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, de nagyon-nagyon finomak is. A tökéletes receptet megosztotta velünk is, vágjanak bele bátran. Az ügyes kezűeknek a díszítés sem lesz nagy kihívás.
717 cikk 45/144 oldal