Fahéjas kardinális

  1. Először a sárga piskótatésztát készítjük el: habot verünk három tojásfehérjéből és az egy evőkanál vízből. A hat tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben hozzáforgatjuk a lisztet és a tojáshabot.
  2. Utóbbihoz kemény, fényes habot verünk a négy tojásfehérjéből a cukorral. Mindkettőt habzsákba töltjük. Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, amelyre 20 cm széles csíkokat nyomunk a két masszából: három-három vékony csík piskótát, közé két-két csík habot. Összesen hat ilyen kis tésztalapra lesz szükség. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Ezt is habzsákba töltjük, valamint a lekvárt is. Két-két tésztacsík közepére nyomunk egy kis lekvárt, a tetejére fahéjas tejszínhabot. Rárakjuk a középső tésztákat, arra ismét lekvár és hab jön, a tetejére pedig a legfelső lapok. Megszórjuk porcukorral, recés késsel vágjuk vastagabb szeletekre a kardinálist.

Habos diós kocka

Diós-ribizlilekváros szelet

kaloria 250 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.