Erdei manó sütije

Erdei manó sütije

A metélt tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, jól
lecsurgatjuk és elkeverjük az olvasztott vaj felével. A mandulát durvára vágjuk. A kifőtt tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét elkeverjük a mandula felével, a rumba áztatott mazsolával és 2-3 evőkanál porcukorral. A másik felét a ribizlilekvárral és a két tojásfehérjéből vert cukros habbal keverjük össze. Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk darált mandulával, és egyenletesen elosztjuk benne a mandulás-mazsolás metéltet. Ezt megszórjuk vágott mandulával és ízlés szerint cukorral. Rásimítjuk a ribizlis metéltet, a tetejére megint csak mandulát szórunk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, és középmeleg sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk. Melegen kínáljuk, de hidegen is nagyon finom.

kaloria 470 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.