Finom puncsszelet
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot,
a tojássárgáját, az átszitált kakaóport, és a kevés langyos
tejben felfuttatott szalalkálit. A tésztát összedolgozzuk,
lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy 25 × 35
cm-es tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A krém felét az egyik megsült tésztalapra kenjük, azután szorosan kirakjuk rumba mártogatott babapiskótával. A babapiskóta tetejére rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a másik lappal. A sütemény tetejét bevonjuk a felolvasztott csokoládéval, és másnapig a hűtőbe tesszük. Amikor a babapiskóta megszívta magát a krémmel és a csokibevonat is megdermedt, szépen szeletelhetővé válik. Tetszés szerint kockákra vagy rombusz formára vágva kínáljuk.
Krém
A krémhez a tejből, a lisztből és a 2 tojássárgájából sűrű krémet főzünk. Kevergetve lehűtjük, és elkeverjük a
vaníliás cukorral. A cukrot habosra kikeverjük a margarinnal, azután a vaníliás krémhez adjuk.