Forrás: Pásztor Tünde

Paprikáskrumpli-gombóc leves

Paprikáskrumpli-gombóc leves

A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük
a kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük a paprikás krumplit. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük a krumplit, áttörjük és kihűtjük.
Egy kevés olajon megfuttatjuk a kockákra vágott zöldségeket, s hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt meg a felaprított petrezselymet is. A paprikás krumpli levét átszűrjük, azután ráöntjük a zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akkor kész, ha feljönnek a tetejére. Próbaképpen egy gombócot kettévágunk, megkóstoljuk, és ha a belseje is átfőtt, már tálalhatjuk is a levest.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.