Habos gofritorta szilvamártással

Habos gofritorta

Elektromos habverővel elkészítjük a gofri tésztáját: habosra keverjük a puha vajat a vaníliás cukorral és a 7,5 dkg kristálycukorral. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel legalább két percig verjük maximális fokozaton. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva belekeverjük a vajas tojásba. A tészta elég sűrű lesz. Forró, kivajazott sütőben négy nagy gofrit sütünk, majd rácson hagyjuk kihűlni (így megőrzi a ropogósságát).
Habot verünk a két evőkanál porcukorral összekevert tejszínből, közben hozzáadjuk a habfixálókat is. Csillagcsöves habzsákba töltjük. Felépítjük a tortát: egy gofrit jó vastagon megkenünk a kihűlt szilvamártással, rányomunk egy jó adag habot, aztán jöhet a következo tészta, amíg csak tartanak a hozzávalók. Frissen a legfinomabb.

Szilvamártás

Megmossuk a szilvát, kimagozzuk, majd összekeverjük a 10-15 dkg kristálycukorral. Annyit adunk hozzá, hogy ne legyen túl édes. Félóra állás után vastag talpú lábasban megfőzzük. Eleinte, míg vizet nem ereszt, szinte folyamatosan kavarni kell, utána már ritkábban. Ha már puha, akkor hozzáadjuk a fahéjat, és botmixerrel
pürésítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni (akár előző nap is elkészíthetjük).

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.