Variációk epertortára

EGYSZERŰ EPERTORTA HABCSÓKOS KRÉMMEL TÉSZTÁJA

Az "Egyszerű epertorta habcsókos krémmel" elkészítésének nehézségi foka: 1-es. – Egy adag: 200 kcal. – IDŐIGÉNYE: ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 35 perc. – Kemény habot verünk a tojásfehérjékből egy evőkanál hideg vízzel. Közben kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Fakanállal belekeverjük a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját, eloszlatjuk benne a liszt, a keményítő és a sütőpor elegyét. Végül elvegyítjük benne az olvasztott, langyos vajat is. Alaposan kizsírozott, kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben bő fél óra alatt megsütjük.

EGYSZERŰ TORTA RAKOMÁNYA

Megmossuk az epret, pár szép darabot félrerakunk a díszítéshez. A többit összeturmixoljuk. Habot verünk a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összeforgatjuk az apróra tört habcsókkal és az eperpürével. A kihűlt alapra halmozzuk a krémet.

EGYSZERŰ TORTA DÍSZÍTÉSE

Az elkészült tortát a félretett eprekkel és csokiforgáccsal díszítjük.

A MASCARPONÉS EPERTORTA KEVERT TÉSZTÁJA

Elkészítésének nehézségi foka: 2-es. – IDŐIGÉNYE: AZ ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 25 perc – PIHENTETÉS: 2 óra. – Egy adag: 310 kcal. – Elektromos habverővel jól kikeverjük a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és az egész tojásokkal. Összevegyítjük a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd eloszlatjuk a keveréket a vajas-tojásos masszában. Egy 26 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, majd, ha kihűlt, elfelezzük.

MASCARPONÉS TORTA KRÉMJE

Habot verünk a tejszínből. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd több adagban hozzádolgozzuk a tejszínből vert habot. Beáztatjuk a zselatinlapokat, kifacsarjuk, majd kevés vízben addig melegítjük, míg fel nem olvadnak. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a mascarponés krémben.

MASCARPONÉS TORTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Az alsó lapot megkenjük a dermedni kezdő krém felével, a tetejét kirakjuk a feldarabolt eper felével. Rárakjuk a másik tésztalapot. Rákenjük a maradék krémet, és eperkarikákkal, citromfűlevéllel dekoráljuk. Hideg helyen legalább két órát dermesztjük. Tálalás előtt habot verünk egy deci tejszínből egy evőkanál porcukorral, és bekenjük vele a torta oldalát.

A PISZTÁCIÁS EPERKUPOLA TÉSZTÁJA

A Pisztáciás eperkupola elkészítésének nehézségi foka: 2-es. – IDŐIGÉNYE: ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 20 perc – PIHENTETÉS: 2 óra. – Egy adag: 340 kcal. – Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírt fektetünk egy 26 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába, belesimítjuk a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.

PISZTÁCIÁS EPERKUPOLA TÖLTELÉKE

A krémhez kikeverjük a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt és a felkarikázott epret. A beáztatott, kinyomkodott, majd kevés forró vízben feloldott zselatinnal megkötjük a krémet. Ha már kezd dermedni, akkor kupolaszerűen ráhalmozzuk a kihűlt tésztalapra.

PISZTÁCIÁS EPERKUPOLA DÍSZÍTÉSE

A tetejét kirakjuk felkarikázott eperrel. A tortazselét kis vízzel, cukorral felfőzzük, kanállal meglocsoljuk vele a tortát, és még mielőtt megkötne, megszórjuk a pisztáciával. Legalább két órát hideg helyen pihentetjük.

kaloria 340 CAL
ido 185 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.