Zöldséges sajtleves

Halványra pirítjuk a lisztet fél deci kukoricaolajon, közben hozzáadunk egy gerezdnyi zúzott fokhagymát is. Rögtön felöntjük öt deci vízzel, hozzáadjuk a tejszínt is, és sűrűn kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, kicsire vesszük alatta a lángot, belemorzsoljuk a márványsajtot, beleszórjuk a – lehetőleg frissen – reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót reszelünk bele.
Megtisztítjuk a zöldségeket, apróra vágjuk. Sós vizet forralunk egy csipetnyi szódabikarbónával, és egy percig előfőzzük benne a brokkolit. Kevés kukoricaolajon rövid ideig pirítunk egy gerezd zúzott fokhagymát, hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét és bazsalikomot.
Ebbe az alapba szórjuk bele az összes felaprított zöldséget, a brokkoli kivételével. Kevergetve addig pároljuk, míg roppanósra nem puhulnak a zöldségek. Ekkor sózzuk, hozzáforgatjuk a brokkolit, és összeforrósítjuk.
Tálalásnál a levest tányérokba szedjük, megszórjuk összevágott újhagymaszárral vagy snidlinggel, meglocsoljuk egy kis kukoricaolajjal, meghintjük csipetnyi tört rózsaborssal. A ropogós zöldségeket külön kínáljuk, mindenki ízlés szerint tehet belőle a levesébe.

kaloria 270 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.