Káposztás rakottas paradicsommal

Két vöröshagymát finomra vágunk, üvegesre sütjük kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kis csokor öszszevágott oregánót és/vagy bazsalikomot. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott lapockát, és szakaszos párolással sűrű pörköltféleséget főzünk belőle.

Kizsírozunk egy sütőtálat, az aljába szórjuk a felkockázott káposztát, kicsit megsózzuk, meghintjük a felaprított petrezselyem zöldjével, hozzákeverünk még két felkarikázott paradicsomot is. A tetején egyenletesen elosztjuk a paradicsomos sertésragut, rákanalazzuk a szaftját is, villával kicsit belekeverjük a káposztába.

A tetejét kirakjuk felkarikázott paradicsommal, és ráfektetjük a bacont. 180 fokos sütőbe toljuk, háromnegyed órán át sütjük. Ha szükséges, felemeljük a hőmérsékletet, és rápirítunk a szalonnára.

Krumplileves virslivel

kaloria 600 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.