Forrás: Vidék íze

Serpenyős csirke zöldségekkel, rizzsel

  1. Összekeverjük a fűszerkeveréket. A csirkecombokat picit sózzuk, majd mindkét oldalukat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (hagyjunk belőle legalább egy evőkanálnyit a rizshez is). Hagyjuk állni 15 percet.
  2. Vastag talpú serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és pár perc alatt pirosra sütjük benne a befűszerezett combok mindkét oldalát. Kiszedjük, félrerakjuk.
  3. A serpenyőbe szükség szerint adhatunk még egy kevés olajat. Rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott csilit, a kis kockára vágott paprikát, a szintén apró kockákra vágott zellert, és körülbelül 10 percig pároljuk, amíg roppanósra nem puhulnak a zöldségek (a friss zöldborsót félidőben adjuk hozzá, a fagyasztottat csak a végén). Közben fűszerezzük a félretett fűszerkeverékkel és a friss zöld fűszerekkel (pár szál zellerlevél is mehet hozzá). Ráöntjük a paradicsomot, a rizst, és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi szükséges a rizshez. Jól átkeverjük. A tetejére fektetjük a csirkecombokat, lefedjük, és nagyon kicsi lángon főzzük félóráig. Ha kész, letakarva hagyjuk állni tíz percig, hogy a rizs puhuljon. Nagy csokor petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket már próbálta?

kaloria 590 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.