Forrás: Lapos Rebeka

Vegaburger sült krumplival

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a lencsét, majd másnap átmossuk, és friss vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, egy tálba borítjuk. Beleaprítjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a tojást és a fűszereket. Botmixerrel kicsit átnyomjuk, hogy viszonylag egynemű legyen. A masszából lapos pogácsákat formázunk, melyeket az apróra tört kukoricapehelybe forgatunk.
  2. Meghámozzuk a burgonyát, és hosszúkás darabokra vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük kókuszzsírral. Rátesszük a négy pogácsát, mellészórjuk a megsózott burgonyát. Megolvasztunk egy-két evőkanálnyi kókuszzsírt, és egy kanállal meglocsoljuk vele a lencseburgerek és a burgonya tetejét is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra megsütjük. Félidőben egyszer kivesszük a tepsit, és átfordítjuk a pogácsákat meg a burgonyát.
  3. Ha kész, félbevágjuk a négy zsemlét, a forró sütőben kicsit átmelegítjük, majd betöltjük a lencseburgerrel és a zöldségekkel. (Tehetünk bele egy szelet sajtot is.). Azonnal tálaljuk a burgonyával együtt.

TRÜKK

Természetesen bármelyik receptben lecserélhetjük a kókuszzsírt arra a zsiradékra, amelyet általában használunk.

Szerbek ősi hamburgere

Tépkedett sertéshússal töltött hamburger

kaloria 720 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.