Spárga és újkrumpli krémes zöldborsóöntettel, tojással

Megmossuk a spárgát. Letörjük a fás végét, a maradékot zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk a rügyig. Sós vizet forralunk egy evőkanál citromlével és egy pici cukorral. Pár percre beledobjuk az ötcentis darabokra vágott spárgát, roppanósra főzzük. A főzővizet megőrizve kivesszük a zöldséget, leszűrjük, hagyjuk szikkadni. Lekaparjuk az újkrumplit, kisebb darabokra vágjuk. Beledobjuk a spárga főzővizébe, forrásig főzzük, utána rögtön kiszedjük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, beleszórjuk az előfőzött spárgát és krumplit. Meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal, megsózzuk, átforgatjuk. 200 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt ropogósra sütjük. Félidőben átforgathatjuk a zöldségeket, hogy egyenletesen piruljanak.

Vizet forralunk egy lábasban, ha felforrt, belerakjuk a tojásokat, és pontosan hét percig főzzük. Ezután azonnal hideg vizes fürdőbe tesszük őket hűlni.

Ha friss zöldborsóból főzünk, akkor pár perc alatt megfőzzük forrásban lévő vízben. Ha fagyasztott zöldborsót használunk, egy serpenyőben pici vízzel, sóval megpároljuk. Konyhai robotgépben simára turmixoljuk a zöldborsót, a megtisztított fokhagymát, a vizet, két evőkanál olívaolajat, a citromlevet és a friss zöldfűszereket. Ízlés szerint hígíthatjuk vízzel, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a tojásokat megpucoljuk, cikkekre vágjuk. A sült zöldségeket elosztjuk a tányérokon, meglocsoljuk a zöldborsóöntettel, majd rárakjuk a cikkekre vágott tojást. A maradék borsópürét mellé kínáljuk.

Bazsalikomos csirkeragu spárgával

kaloria 370 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.