Zöld fűszeres, ropogósra sütött rizsgolyó csípős, csicseriborsós zöldségraguval

Kevés olívaolajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a nagyon picire vágott halványított zellert. Ráöntjük a rizst és kevergetve kifehérítjük. Rálocsoljuk a bort, kevergetve addig forraljuk, míg fel nem issza az alkoholt. Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a forró alaplevet, gyakran megkeverjük, közben szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzávegyítjük a sűrített paradicsomot is. Ha készen van, belekeverjük a mézet, a sörélesztőpelyhet és a finomra vágott zöld fűszert. Hagyjuk legalább fél napig állni.

Utána összekeverjük a panírozómorzsát az elmorzsolt fűszerekkel, a sörélesztőpehellyel, a tört borssal. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk a panírban (a víz segít abban, hogy rátapadjon a burkolat). Kiolajozott sütőpapíros tepsire rakjuk, felülről is megspricceljük olajjal. 200 fokon megsütjük, közben félidőben forgatjuk.

Az olívaolajon üvegesre pároljuk az összevágott vöröshagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott csilit és a fűszereket, egy percig sütjük együtt. Hozzáadjuk a zöldségeket: a leszűrt csicserit, az apró kockákra vágott paprikát, zellert, cukkinit, és kevergetve tíz percig sütjük, közben gyakran megkeverjük. Ekkor hozzáadjuk az aszalt barackot, a felkockázott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, öntünk alá két deci vizet, és negyedórán át főzzük. Jó sűrű, szaftos ragunak kell lennie. Ha kész, kis mézzel édesítjük.

Diós-sütőtökös tagliatelle sült gesztenyével, balzsamos céklával

kaloria 770 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.