Epres-túrókrémes piskóta citrommázzal

2024Először a piskótát készítjük el. A négy tojást a cukorral elektromos habverővel legalább öt percig verjük maximális fokozaton. Utána fakanállal óvatosan, hogy ne törjük meg a habot, eloszlatjuk a lisztet benne. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kész, rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, kicsi cukorral megpároljuk. Hozzákeverjük a balzsamecetkrémet. Kihűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínből habot verünk. A túrót kikavarjuk a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint kifacsarjuk, kevés vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a tejszínben, végül beledolgozzuk a túrót. Beleforgatjuk a balzsamos epret.

A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk (fél tepsi nagyságú lesz egy-egy lap). Letesszük egy tálcára, köré állítunk egy szögletes tortakeretet. Megkenjük az alsó lapot eperlekvárral. Rásimítjuk a túrókrémet (elég magas lesz). Rátesszük a felső lapot, gyengéden rányomjuk. Végül a citrom levét összekeverjük annyi porcukorral, hogy éppen csak folyó, sűrű mázat kapjunk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár kis mentalevéllel díszítjük. Hideg helyen hagyjuk dermedni pár órát.

TRÜKK

Ha nincs szögletes tortakeretünk, akkor egy mély, megfelelő méretű tepsiben állítsuk össze a süteményt.

Sült túrótorta eperrel

kaloria 220 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.