Marcipános-diós mentes keksz

Késes betétű robotgépben összeforgatjuk a mandulalisztet a keményítővel, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a kockákra vágott margarint, és pár nyomással homokszerű keverékké forgatjuk. Beleöntjük a tojássárgáját, és pár nyomással annyira összedolgozzuk, hogy összeálljon a tészta. Fóliába csomagoljuk, ellapítjuk, és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Végül lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és 3 centi átmérőjű köröket vágunk ki belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk (nem túl szorosan egymás mellé). 175 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson kihűtjük.

Porcukorral megszórt felületen szintén 3 mm vastagra nyújtjuk a marcipánt, és a kis tésztakorongoknak megfelelő méretű köröket vágunk ki belőle.

Simára keverjük a baracklekvárt, megkenjük vele a kekszek tetejét. Mindegyikre rányomunk egy-egy marcipánkorongot. Durvára vágjuk a diót. A csokit összevágjuk, gőz felett összeolvasztjuk a kókuszzsírral. Rácsorgatjuk a töltött kekszek tetejére, és rögtön, még dermedés előtt megrakjuk összevágott dióval.

Kakaós-fahéjas koszorú

kaloria - CAL
ido 67 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.