Bazsalikomos hajdinagombóc kakukkfüves párolt zöldséggel

Alaposan, több vízben megmossuk a hajdinát. Beleszórjuk egy lábasba, adunk hozzá sót, öntünk rá annyi vizet, hogy jó kétujjnyival ellepje, és fedő alatt puhára főzzük.

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, hozzákeverjük a szaftosan hagyott főtt hajdinához a zúzott fokhagymával és az összevágott vagy összemorzsolt bazsalikommal együtt. Megkóstoljuk, sózzuk, ha szükséges. Hozzádolgozzuk a lisztet.

Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formálunk, majd közepesen bő, forró olajban körbepirítjuk.

Szükség szerint megtisztítjuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben elkezdjük készíteni, először a leglassabban puhulók mennek bele, és sorban a többi. A kakukkfüvet még az elején rászórjuk. A fagyasztottak mennek a legvégén, mert azokat már előfőzték. Ha már minden zöldség roppanósra pirult, megszórjuk sóval és egy kevés frissen darált borssal.

Zöldséges hajdinatészta

 

kaloria 390 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.