Paradicsomos húsgombóc sütőben sütve

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a zsiradékon az áttört fokhagymával együtt. Összekeverjük a darált húst a nyers rizzsel, a párolt hagymákkal, a két egész tojással, sóval, borssal, köménnyel, őrölt pirospaprikával. Közepes méretű gombócokat formázunk a masszából. Egy tepsibe sorakoztatjuk, öntünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi őket. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 20 percet sütjük. Ha kész, a maradék levet leöntjük róla, és megőrizzük.

Elkészítjük a mártást: a zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáöntjük a paradicsompürét, a paradicsomlevet, a tepsiben sült gombócokról leöntött levet, alaposan átkeverjük. Sóval és egy kis cukorral ízesítjük. Ráöntjük a tepsiben lévő gombócokra. Visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Főtt burgonyát adunk mellé.

Timballo – A teramói zöldborsós változat

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.