Fehér kenyér
[eadvert]
A búzából készült kenyérnek magas a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy gyorsan feltornázza a vércukorszintet, ami aztán ugyanilyen gyorsan le is zuhan. Tehát nem fogja tudni csökkenteni az éhségérzetet. Ezért jó, ha másféle gabonából készült kenyeret (például rozskenyeret) választunk és odafigyelünk arra is, mit rakunk a szendvicsünkbe.
Csipsz
A csipszek általában nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, ráadásul a nagy részük tele van mesterséges adalékanyagokkal és sóval. Igaz, a só finom ízt ad a falatkáknak, azonban nagymértékben vált ki éhségérzetet, ami a csipsz elfogyasztása után hamar jelentkezik.
Gyorskaja
A gyors és csomagolt ételek sok esetben tartalmaznak nátrium-glutamátot, ami átveri a szervezetet. Jóllakottnak tűnünk, de ez nagyon rövid ideig tart, és amikor elmúlik, csak még éhesebbek leszünk, mint korábban. A nátrium-glutamát ráadásul a leptin termelődést is befolyásolja és a túlzott fogyasztása könnyen elhízáshoz vezethet.