Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.

5 trükk, ha túl zsíros lett az étel

1. Az első és legfontosabb alaptrükk, hogy a túl zsíros ételt kihűtjük, majd amikor hideg, leszedjük róla a megfagyott zsiradékot.

2. A felesleges zsírt úgy is eltávolíthatjuk, ha salátaleveleket teszünk az edénybe. Ezeket csak mártsuk bele, majd rögtön vegyük is ki az ételből, mert a zsír azonnal rárakódik a levelekre.

3. A túl zsíros húslevest pihentessük 10-15 percig, majd húzzunk végig egy papírszalvétát a tetején, ezzel zsírtalanítsuk.

4. A zsíros kocsonyalét szűrjük le, és teljesen hűtsük ki. A zsír a lé tetején megdermed, így egy kanállal gond nélkül leemelhetjük róla. Ugyanígy zsírtalaníthatjuk a füstölt hús vagy csülök főzőlevét.

5. Nagyon zsíros, már berántott mártást feljavíthatunk egy csipetnyi szódabikarbónával.

Húsleves szabógallér tésztával

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhából

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink