Olyan olyan spórolós, újrahasznosítós tippek következnek, amiket sütéskor tudtok kiválóan alkalmazni!

9 spórolási trükk, ami jól jöhet süteménysütéskor

1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.

[eadvert]

2. Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.

3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsd meg, majd a sárga részt szárítsd meg, apró darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények készítésénél használható tetszés szerint.

Így készül a tökéletes madártej!

4. Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.

5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.

6. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

5 tipp, hogy tökéletes legyen a piskótatkerecs – alaprecepttel!

7. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor „feljavíthatsz” vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!

8. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!

9. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szoba-hőmérsékletű konyhába.

5 praktika, mellyel tízezreket spórolhatsz a konyhapénzen

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.