Nyakunkon az óvodai, valamint az iskolai ballagás, hétvégén pedig gyereknap lesz. Hoztunk néhány hasznos tanácsot, amely a segítségünkre lehet, ha sok gyermek számára kell főznünk, vagy kisebb bulit szerveznünk!

Ballagás? Gyereknap? – 7 ötlet gyerekzsúrhoz!

 

  1. Ne használjunk sok sót, és kerüljük a csilit. Helyette fűszerezéssel dobjuk fel a gyerkőcök menüjét. Süteményekben és gyümölcssalátán is bátran használhatjuk a fahéjat. Főételeknél, mártásoknál remek választás lehet a petrezselyem, ami tele van antioxidánsokkal, klorofillal, béta-karotinnal, vassal és C-vitaminnal. A jeges teát, limonádét dobjuk fel friss mentával!
  2. Nincs buli sütemény nélkül, de érdemes néhány egészséges nasit is csempészni az asztalra. Készítsünk gyümölcs nyársat, amihez csak erre a célra kapható pálcikákra és gyümölcsökre van szükség. Remekül passzol egymáshoz az eper, az áfonya és a szülő, míg egy másik nyársra kerülhet ananász, alma és barack.
  3. Uzsonnára kicsit sem elcsépelt megoldás a szendvics, vagy a sonkatekercs. Használjuk a sütemény kiszúrókat. Például készítsünk csillag alakot a kenyérből, a sonkából, a sajtból, majd ezeket szórjuk fel egy nyársra. De a leveles tésztába tekert virsli falatka is remek uzsonna lehet, hozzá pedig házi majonéz dukál!

    szendics, gyerekzsúr, mini

    Fotó: Shutterstock

  4. Sok múlik a körítésen. A csirkeszárnyat a felnőttek és a gyerekek is szeretek, de még nagyobb sikerünk lesz, ha színes, kosarakban rakjuk ki az asztalra, a gyerkőcök elé a rántott, vagy ragacsos csirkeszárnyakat.
  5. Találjunk ki tematikát a bulinak, így nem kell 10-20 féle ételt megfőznünk. Remek lehet gyereknapra a pizzaparty, ahol csak a tésztákat kell elkészítenünk, majd a felsorakoztatott feltétekből a gyerekek választhatják ki, hogy mit szeretnének. Ballagásra az alapanyagokkal játszhatunk. Ha elhatározzuk, hogy csak csirkecombból készítjük a főételt, akkor elég keresnünk két szuper receptet hozzá, ha pedig kihasználjuk, hogy nyakunkon az eper szezon, akkor öt fajta sütemény helyett, elég 2-3 epres nasiban gondolkodnunk.

    sonkás, kukoricás, pizza

    Fotó: Vidék íze/Németh András Péter

  6. Sütik közül a gyerekeknél igazán kedvenc a muffin, valamint a cupcake. Könnyen el is készíthetjük, ráadásul fehér liszt helyett használhatunk más, egészséges gabonát. Díszítésnek remek lehetőség a joghurt, és a gyümölcs. Ha úgynevezett mini muffinokat készítünk, akkor a gyerekek egyetlen falattal megehetik a sütit, és már mehetnek is vissza játszani.
  7. Ha van időnk, készítsünk házi fagylaltot, jégkrémet. Így nemcsak tartósítószerektől mentes lesz a nyalánkság, de megbizonyosodhatunk róla, hogy laktózmentes is legyen.

    házi fagyi, fagylalt, jégkrém

    Fotó: Shutterstock

Érdemes megvásárolni a Vidék íze frissen megjelent júniusi lapszámát, tele sok-sok recepttel, ami a gyerekek kedvence lesz!

Ezeket a receptek is ajánljuk!

Vaníliás krémtúró ínyenc gyerek módra

Szőlőbólé gyerekeknek

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.