1.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
[eadvert]
2.
Ha a palacsintatésztába pici szárazélesztőt és napraforgóolajt is teszünk, sokkal puhább lesz és tovább friss marad. Van, aki olajat, cukrot, és pudingport is tesz bele, így biztosan nem szakad szét!
3.
A palacsinta tésztájába keverjünk 2-3 evőkanál olajat, mennyiségtől függően. Az első palacsinta alá még öntsünk olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
3+1
Ha leragadós a palacsintatészta , keverjünk hozzá darát, és készítsünk belőle császármorzsát. Öntsük le lekvárral, és már tálalhatjuk is.