A minyonok, ezek a kis egyszemélyes tortácskák hihetetlenül jól néznek ki, és nagyon finomak. Pont egy adagnyi édes, roppanós burkolat, puha piskóta és selymes krém, ennél jobbat elképzelni sem lehet a délutáni kávénk mellé. Sajnos nem éppen egyszerű az elkészítése – csak azok fogjanak hozzá, akik kifejezetten élvezik a hosszas konyhai tevékenykedést.

Minyon, a falatnyi csoda

Ezt a francia eredetű aprósüteményt Magyarországon a híres cukrász, Kugler Henrik terjesztette el. Sokáig egyszerűen kuglernek nevezték ezt a parányi tortácskát, ma már a minyon név az elterjedtebb. Hosszú évtizedekig a cukrászdák alapkínálatához tartozott (a krémes, a képviselőfánk és a lekváros piskótatekercs mellett).

[eadvert]

Többféle ízben és összeállításban készítették és készítik, a lényeg a külső burkolat: édes, könnyedén roppanó cukormáz. Hagyományosan fehér vagy színezett fondant-t szoktak hozzá használni, ám ennek a házi előállítása nem egyszerű. Cukorhőmérő és nagy gyakorlat szükséges hozzá, ezért kezdő házi cukrászoknak inkább a a szirupos, egyszerűbb változatot javasoljuk. Bár nem könnyű beszerezni, a szirupot ne hagyjuk ki, ez biztosítja a máz megfelelő állagát.

A tökéletes pörkölt titka 6 lépésben

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.