Imádjuk a főtt kukoricát, de nincs kedvünk órákig főzni, és közben fűteni az egyébként is túl meleg konyhát. Van egy jó hírünk: ha jó az alapanyag, akkor tényleg tíz perc alatt elkészül.

Főtt kukorica tíz perc alatt

Először is jó alapanyagra van szükség. Legyen a cső minél frissebb, ne legyenek rajta száraz levelek. (A zöldség cukortartalma a tárolás alatt fokozatosan csökken, ha régóta áll leszedve, nem lesz élvezhető.) Ha lehetséges, kóstoljunk meg egy alsó szemet, ha édes, tejes, akkor jó lesz a kukoricánk. Főzés előtt szedjük ki a levelek közül a csövet, a bajuszt tépjük le, dobjuk ki. A levelek felét rakjuk a fazék aljába, pakoljuk rájuk a megtisztított csöveket, és fedjük le a maradék levéllel. Öntsük tele vízzel, rakjunk rá fedőt, és kezdjük el főzni. Ha felforrt a víz, onnan 5-8 perc elég a kukoricának. Ha sokáig főzzük, a cukortartalma keményítővé alakul, és megkeményíti. Ha kész, sózzuk – és tetszés szerint használjuk fel.

Sörös oldalas vele sült burgonyával és kukoricával

Csilis-baconos kukoricaleves

Csilis grillezett kukorica feta sajttal

Korianderes saláta friss kukoricával

Nyári kukoricás zöldségleves

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink