Mit nassolt, mit főzött a férjeinek, és mit gondolt a diétáról Gabor Zsazsa, aki egykor annyi témát adott magánéletével a lapoknak.

Gábor Zsazsa Drakula gulyással fogta meg a férfiakat

Gábor Zsazsa három évvel ezelőtt, 99 évesen hunyt el. Korának bulvárhőse volt ő, aki kilencszer volt férjnél, hétszer vált el, egyik házasságát alig egy hónap múlva érvénytelenítették. Egykor magyar szépségkirálynő volt, majd az Egyesült Államokba ment és egyike lett azon kevés magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hírességek Sétányán. De, mit tudunk Zsazsa étkezési szokásairól? Nos, korábbi társa szerint, idősebb korában szeretett otthon maradni, régi filmeket nézni a nappaliban. Ám mozizás közben nem pattogatott kukoricát, vagy sós krékert evett, hanem egy közepes tál kaviárt, és csokoládét. Szeretett enni, néha túl sokat is falatozott. Étrendjére állítólag volt férje figyelt.

Egykori otthonában, ahol Zsazsa évtizedekig lakott, a konyha is kiemelt szerepet kapott. A Los Angeles Bel Air részén található birtok, egykor Elvis Presley tulajdona volt. Az épületben hat hálószoba és hét fürdőszoba található. Az étkezőben hatalmas, tizenkét fős ebédlőasztal állt, innen a kilátás a környező hegyekre nézett. Míg a konyhából az óceánt lehetett látni. És a konyhájában bizony gyakran sürgött-forgott Zsazsa, de csak akkor, amikor szerelmes volt. „Szeretek házas lenni, és szeretek főzni a társamnak. Igazából csak akkor főzők, ha szerelmes vagyok. Egyszerű ételeket készítek, csirkelevest például, de a specialitásom, az az étel, amit én csak Drakula gulyásának hívok.”

Gábor Zsazsa és utolsó férje, Frédéric von Anhalt

Gábor Zsazsa és utolsó férje, Frédéric von Anhalt
Fotó: Philip Ramey/Corbis via Getty Images

Úgy tartotta, hogy a nő legyen csinos, de ne túl vékony. „Aki vonzó akar lenni, azon legyen egy kis husi, ne legyen csont és bőr”- nyilatkozta még az 50-es években, de a diétáról is megvolt Zsazsa véleménye. „A folyton diétázó nő megsavanyodik. Senki nem tud szórakoztató lenni, miközben éhezik.”

Lacikonyhától a burgerlángosig – Street Food magyar módra, az elmúlt 200 évben

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.