Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.

Gyorsan finomat: variációk töltött tojásra

Avokádós-baconös tojás

Hozzávalók:

  • 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
  • 1 db nagyobb avokádó villával össezúzva
  • 2 ek pirított, aprított bacon
  • 1 ek apróra vágott jalapeno
  • 1 ek hagyma (lila, vagy vörös) apróra vágva
  • 2 ek felvágott paradicsom
  • 1/2 db lime leve
  • 1 ek koriander apróra vágva
  • só, bors, csili, fokhagyma (ízlés szerint)

Elkészítése:

  • A tojássárgáját kanalazzuk egy tálba, és keverjük össze alaposan az avokádóval, a szalonnával, a paprikával, a hagymával, a paradicsommal, a korianderrel, majd csavarjuk rá a lime levét. Ízesítsük a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint.
  • Egy kanál segítségével töltsük meg az üres tojásokat. Szórjunk a tetejére pirított bacont és csilit.
Avokádós-baconös tojás töltött

Fotó: Shutterstock

Pirított sajtos töltött tojás

Hozzávalók:

  • 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
  • 1/4 bögre majonéz
  • 2 tk mustár
  • 1 tk ecet
  • 1/2 tk kapor
  • 1 bögre parmezán
  • 2 ek vaj

Elkészítése:

  • Vágjuk félve a keményre főzött tojásokat, kanalazzuk egy tálba a sárgáját.
  • Adjunk a sárgájához, majonézt, mustárt, ecetet, kaport és sót. Alaposan keverjük össze, amíg krémes nem lesz. Kanalazzuk vissza a tölteléket a fehérjébe, végül lefújhatjuk őket olívaolaj spray-vel.
  • A töltött tojásokra reszelt parmezán szórunk, majd ezzel az oldaával lefelé, forró serpenyőben, vajjal megpirítjuk, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Uborkás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
  • 1/4 bögre majonéz
  • 2 tk kapor
  • 1/2 tk mustár
  • 1 ek savanyú uborka lé
  • 3 ek apróra vágott savanyú uborka
  • só, bors

Elkészítése:

  • A tojásokból óvatosan kanalazzuk ki a sárgáját. Villával nyomkodjuk el egy tálba, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, az uborka levét. Krémesre keverjük el, majd adjuk hozzá a kaport, az uborkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Egy habzsák segítségével töltsük vissza a fehérjébe
  • A tetejére szórjunk uborkát és fűszerpaprikát.
Uborkás töltött tojás

Fotó: Shutterstock

Így hódította meg a világot a csörögefánk

Tésztafőzés kisokos – Nem csak kezdőknek

 

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink