A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.

Hagyma, te jóságos!

Rengeteg jótékony hatással rendelkezik, segíti az emésztést, méregtelenít, javítja az étvágyat, hurutoldó és vértisztító hatása is ismert. Nyersen csípős, erős íze és illata sokáig megmarad, de hő hatására ez a nem mindenki által kedvelt íz eltűnik, édessé válik. Egy-két hagymával elbírunk, de ha nagy mennyiséget kell feldolgoznunk, előtte érdemes hűtőszekrénybe rakni és jól lehűteni, sokkal kevésbé fogunk szenvedni az összevágásánál. De megoldás lehet az is, ha hosszában szeleteljük fel a hagymát, fentről lefelé, nem pedig keresztben. ennek köszönhetően kevesebb illat- és aromaanyag szabadul fel, a szemünk pedig kevésbé telik meg könnyekkel. Egyébként hűvös, száraz, sötét helyen érdemes tárolni, lehetőleg kosárban, hogy szellőzzön, semmi esetre sem nejlonzacskóban.

Mennyi kalóriát és tápanyagot tartalmaz 100 gramm vöröshagyma?

Energia 40 kcal
Fehérje 1.1 g
Zsír 0.1 g
Szénhidrát 7.5 g

[eadvert]

Hagymás finomságok a Vidék ízén!

Zöldséges-hagymás burgonya

Csökölyi nyulahúsos keménykása

Marhanyaktokány sült pasztinákkal, zellerrel

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.