A házi fagylaltkészítés igazán gyerekjáték, néhány egyszerű szabályt kell csak betartani a sikerhez. Tulajdonképpen (az alapanyagokon kívül) csak egy dolog kell hozzá: egy jó fagyasztó. A fagylaltgépet helyettesíthetjük egy fakanállal vagy egy gépi habverővel. Többféle fagylaltmassza közül választhatunk ízlésünk szerint: lehet klasszikus főzött, tejszínes, joghurtos, vizes, tojáshabos, vagy ezek tetszőleges keveréke. Az elkészült, ízesített krémet hűtőszekrényben jól le kell hűteni, majd többszöri kevergetéssel ki kell fagyasztani.
Egyszerű módszer, ha beleöntjük egy lapos tálba (az ilyen formátumban gyorsabban megfagy), betesszük a fagyasztóba, majd 20-30 perc múlva kivesszük, és fakanállal vagy gép habverővel nagyon alaposan átkeverjük. Utána ezt ismételjük, amíg bírjuk (tehát amíg meg nem fagy). Természetesen használhatunk fagylaltgépet is. A házi fagylalt soha nem lesz annyira krémes, mint a bolti társai, de az íze kárpótolni fog érte. A kész fagyit akkora dobozokban fagyasszuk le, amennyit egy alkalommal elfogyasztunk. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felengedni.
Tejszínes csokoládéfagylalt
Sárgabarackszörbet
Joghurtos meggyfagylalt
Kürtőskalács tölcsér
[eadvert]