Nyár van, és imádjuk a fagyit. Mert a nagy melegben nincs ennél jobb (esetleg egy második adag). Házi készítése egyáltalán nem bonyolult, a legtöbb sütemény ennél több időt és cukrásztudományt igényel. Válasszuk a kedvenc ízeinket, kísérletezzünk bátran, s ráadásként süssünk hozzá frissen tölcsért.

Csináljunk otthon fagyit! Trükkök és receptek

A házi fagylaltkészítés igazán gyerekjáték, néhány egyszerű szabályt kell csak betartani a sikerhez. Tulajdonképpen (az alapanyagokon kívül) csak egy dolog kell hozzá: egy jó fagyasztó. A fagylaltgépet helyettesíthetjük egy fakanállal vagy egy gépi habverővel. Többféle fagylaltmassza közül választhatunk ízlésünk szerint: lehet klasszikus főzött, tejszínes, joghurtos, vizes, tojáshabos, vagy ezek tetszőleges keveréke. Az elkészült, ízesített krémet hűtőszekrényben jól le kell hűteni, majd többszöri kevergetéssel ki kell fagyasztani.

Egyszerű módszer, ha beleöntjük egy lapos tálba (az ilyen formátumban gyorsabban megfagy), betesszük a fagyasztóba, majd 20-30 perc múlva kivesszük, és fakanállal vagy gép habverővel nagyon alaposan átkeverjük. Utána ezt ismételjük, amíg bírjuk (tehát amíg meg nem fagy). Természetesen használhatunk fagylaltgépet is. A házi fagylalt soha nem lesz annyira krémes, mint a bolti társai, de az íze kárpótolni fog érte. A kész fagyit akkora dobozokban fagyasszuk le, amennyit egy alkalommal elfogyasztunk. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felengedni.

Tejszínes csokoládéfagylalt

csoki, csokoládé, fagylalt

Fotó: shutterstock

Sárgabarackszörbet

sárgabarack, fagyi, fagylalt

Fotó: shutterstock

Joghurtos meggyfagylalt

Kürtőskalács tölcsér

 

kürtőstölcsér

Fotó: Vidék íze/NAP

Eperfagyi

eperfagyi

Fotó: shutterstock

Fagyitölcsér házilag

12 étel, amiről nem gondoltad, hogy lefagyasztható

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.