Emlékeznek még a 80-as évek balatoni ízvilágára? A csalamádés, nagyon is házias hamburgerekre? Nemcsak, hogy újra kapható, de elkészíthető otthon is ennek a receptnek a segítségével!

Így készül a retró balatoni hamburger

„Ahhoz, hogy hangulatában igazán a balatoni emlékeinkhez kapcsolódó hamburgert készítsünk, ötvöztük a tónál kapható hamburgerek legjobb elemeit és modernizáltuk őket. A jellemzően sok salátával, kígyóuborkával, és a ketchup-mustár-majonéz szentháromsággal készülő balatoni hamburgerek ízvilágát így hozhatjuk vissza„- mondta Susánszky Ádám a Zing tulajdonosa, aki hozzátette, hogy a retró hambi recepttel fél millió forintot gyűjtöttek össze, a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványnak!

Így készül a retró hamburgert, amely már Tihanyban is megkóstolható.

Hozzávalók:

  • 1 db hamburgerzsömle
  • 2-3 Salátalevél
  • ¼ Lilahagyma
  • ¼ paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kisebb befőző uborka a savanyú ubis relish-hez
  • 1 szelet érlelt trappista sajt
  • 14 dg marhahúspogácsa

a szószhoz:

  • 1 evőkanál, lehetőleg házi ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávés kanál majonéz

Elkészítés:

  1. Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dekás húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után egy szelet érlelt trappistával letakarva pihentetni tesszük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.
  2. Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerint egy vagy több karika paradicsomot és lilahagymát helyezünk. Meglocsoljuk a házi ketchupból, mustárból és majonézből 1/4-ed,1/4-ed, 1/2-ed arányban készülő retró hamburger szószunkkal.
  3. Erre helyezzük a húst, majd a tetejére az kígyóuborkából, befőzőuborkából és hagymából készülő ”ubisali„ relisht. Ehhez a zöldségek felaprítjuk, és a keveréket leforrázzuk ecetes-cukros befőzőlével, majd egy gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Ezzel köszön vissza a strandbüfék régi ízvilága! A zsömle felső részét gyerekkorunk édes-pikáns mustárjával kenjük meg a tökéletes retró összhang elérése érdekében.
Balcsi burger, zing, retró

Retró hamburger

[eadvert]

Szerbek ősi hamburgere

Tépkedett sertéshússal töltött hamburger

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink