Mindig túlfőzöd a tojást, és egy kínszenvedés meghámozni? Most eláruljuk a tökéletes kemény tojás 4 titkát!

Így lesz tökéletes a kemény tojás – 4 pofonegyszerű főzési praktika

1. A tojásokat a lábasba helyezzük, és hideg vízzel felöntjük úgy, hogy az egy ujjnyival ellepje őket.

[eadvert]

2. Közepes lángon forráspontig főzzük a tojásokat, majd a lobogó vízzel teli edényt leemeljük a tűzhelyről, és lefedjük.

3. Attól függően, hogy milyen keménységű tojást szeretnénk készíteni, állni hagyjuk:

4-6 perc lágy tojás
8-10 perc közepesen kemény
12-16 kemény tojás

4. A megfelelő idő elteltével a tojásokat jeges vízbe kanalazzuk, 10-15 percig áztatjuk, majd könnyűszerrel meghámozzuk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.